Met de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) ondersteunt de overheid bedrijven met een subsidie om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers versterken. Het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken vormt een van de thema’s die voor subsidie in aanmerking komen. De expertise van Syntro sluit hierbij aan. Je kunt denken aan de ontwikkeling van een roosterbeleid dat gericht is op een zorgvuldig gebruik van personele capaciteit en een roostersystematiek die de vitaliteit van werknemers versterkt.

Door voorafgaand aan de roosterplanning te analyseren hoeveel capaciteit op verschillende momenten op de dag, in de week of in de seizoenen nodig is, kunnen wij de inzet van medewerkers optimaal afstemmen op de capaciteitsvraag. Zo beperken wij de werkdruk. Hierbij kijken we ook in welke mate proces- en roosterverstoringen aan de orde kunnen zijn. Je beoordeelt al in de planfase hoe je he best kunt omgaan met gebeurtenissen die bij de uitvoering roet in het eten dreigen te gooien. Alles om zo veel mogelijk rust in roosters te bewerkstelligen.

Met vitale roosters in wisseldienst doelen we op een roostervormgeving die gezondheidsrisico’s en sociale ongemakken voor medewerkers zo veel mogelijk beperkt. Je kunt hierbij denken aan vuistregels voor gezonde roosters, maar ook aan roosters op maat die aansluiten bij individuele wensen van medewerkers, zowel voor wat betreft bijvoorbeeld de verdeling van diensten als de arbeidsduur.

Hollen of stilstaan, gaten met gaten vullen en ongelijkheid tussen medewerkers op het gebied van werktijden, het zijn allemaal symptomen van een niet-effectief roosterbeleid. Syntro kan hierin verbetering brengen en de MDIEU-subsidie helpt om de projecten te financieren.

Dit jaar zijn er twee tijdvakken om de subsidie aan te vragen. Het eerste tijdvak loopt van 8 tot 26 april. Als dit een te korte voor je is, kun je ook de komende maanden voorbereidingen treffen en je aanvraag doen in het tweede tijdvak, van 2 tot 27 september. Bekijk de MDIEU voorwaarden om te kijken of uw bedrijf ook in aanmerking komt voor de subsidie voor een project om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te verbeteren!