Normaal gesproken is de planning in de taxi- en (met name) de touringcarbranche een ingewikkelde puzzel. Werktijden worden onder hoge druk ingepland, gaten worden met gaten gedicht en de werktijden zijn weinig voorspelbaar. Dit gaat ten koste van de doelmatigheid van de organisatie en het welzijn van chauffeurs. De coronatijd biedt – tegen wil en dank – gelegenheid om afstand te nemen van de stressplanning. Het geeft kansen om nieuwe gewoontes aan te leren zodat er straks na de crisis duurzamer kan worden gepland. Wij bieden de volgende vier activiteiten aan:

Training ergonomisch plannen (4 dagdelen, voor planners)
Juist nu past deze training beter in de agenda van de planners dan wanneer de drukte weer toeneemt. De training spijkert de kennis van planners bij op onderwerpen zoals de ATW/cao, capaciteitsmanagement, roosterergonomie en roostervormgeving. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren planners.

Workshop Slim omgaan met je rooster (1 dagdeel, voor chauffeurs)
Hier geldt hetzelfde, de chauffeurs zitten nu niet aan het stuur en hebben de tijd om deze workshop bij te wonen. Chauffeurs leren hier alles over slaap, voeding en beweging. Na deze cursus weten zij wat ze kunnen doen om in hun onregelmatige werkschema zo fit mogelijk te blijven.

Coaching on the job (4 dagdelen)
Als de planner tegen een specifiek probleem aanloopt dan is dit coachingstraject wellicht interessant. Bijvoorbeeld: hoe kan ik voor meer regelmaat en voorspelbaarheid zorgen in de werktijden van onze chauffeurs? Hoe komen we tegemoet aan de roosterwensen van het personeel en houden we tegelijkertijd de bezetting op peil? Samen met de planner zoeken we naar concrete oplossingen die passen binnen de bedrijfsvoering van de organisatie.

Advies over arbeidstijden en optimalisatie personele planning (duur in overleg)
Een advies op maat past natuurlijk het best. Voor bedrijven die zoeken naar concrete handvatten om hun personeelsplanning te professionaliseren is dit een waardevol traject. Met dit traject krijgt de organisatie inzicht in welke verbeteringen er op het gebied van planning kunnen worden doorgevoerd.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in een activiteit? Neem hier contact met ons op.