Duurzaamheid en capaciteitswinst in één!

Het werken in ploegendienst kan als erg prettig en als zeer zwaar worden ervaren. Het prettige is dat je vrij bent op momenten dat andere werken en de bijbehorende toeslag is ook niet niks! Maar het zware: Het werken in onregelmatigheid waaronder voornamelijk “de nachtdiensten”, eisen op lange termijn zijn tol. Voor sommige zijn de nachtdiensten het einde voor andere geen beginnen aan. Al met al weten we vanuit de wetenschap dat nachtdiensten draaien niet bevorderlijk is voor je gezondheid en dat je algehele vitaliteit ervan stagneert. Dit volgende bate zorg bij de mannen van een fabriek waar ze transformatoren fabriceren. Het personeel had de wens om minder nachtdiensten te gaan draaien. Een voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het afschaffen van de nachtdiensten maar wegens vraag en aanbod van het bedrijf was dit zeker geen mogelijkheid. In tegendeel de productie vraag werd groter dan voorheen dus diensten afschaffen was ondenkbaar.

Dankzij een capaciteitsprobleem en de groei van productie was het ook niet mogelijk om te wijzigen van het 3-ploegen systeem met het daarbij behorende zware achterwaarts roterende drieploegenrooster. Hoe ga je hier dan toch mee om,  om je capaciteitstekort zo duurzaam mogelijk in te zetten en je productie te vergroten?

De oplossing hierin was om te inventariseren op welke momenten je zo min mogelijk mensen op de werkvloer nodig hebt. Hieruit bleek dat de bezetting in de nachtdiensten aanzienlijk lager kan dan overdag. Met als gevolg dat je de oplossing hier omheen bouwt. Wat leidde tot een roosterschema waarin de ochtend- en middagdienst verlengd werden naar 8,5 en 9-urige diensten en de nachtdienst verkort naar 6,5-urige diensten. Daarnaast werd de roulatie van het aantal nachtdiensten in een jaar gehalveerd, omdat je van eens in de 3 weken nachtdiensten naar eens in de 6 weken nachtdiensten gaat. Met als gevolg dat je in een jaar in plaats van 17 weken nachtdiensten draait je overblijft met nog maar 8 weken nachtdiensten. Een aanzienlijk groot verschil. Bijkomend voordeel van het verlengen van de ochtend en middagdienst is dat je hiermee capaciteitswinst behaalt, omdat je nu meer langere diensten draait.

Hoe zag dit er voor de medewerkers uit?

Voor de medewerkers betekende dit dat zij in hun nieuwe rooster opgesplitst werden over de ploegen, want als je je huidige bezetting aanzienlijk verlaagt in de nachten dan moet je ze elders kunnen plaatsen. Dit creëerde een schema waarin je binnen een ploeg dus in een periode van 6 weken in week 1 bijvoorbeeld samen met je collega kan carpoolen, omdat je beiden ochtenddienst hebt. De week erop is het weer een ander verhaal omdat je collega dan wellicht nog steeds ochtenddienst heeft maar jij bent overgeplaatst naar de middagdienst. Kortom, je hebt een meer individueel rooster in plaats van een algeheel ploegrooster en de hoeveelheid uren die je maakt per 6 weken varieert. Want soms heb je te maken met meer middagdiensten die respectievelijk langer zijn met als gevolg gemiddeld meer gewerkte uren. Maar al met al als je het rooster dan op langere termijn bekijkt, namelijk 12 weken. Dan zie je dat je gemiddeld op hetzelfde uitkomt.

Zoals te zien in de illustratie hierboven. Zijn jan en Piet ploegmaten alleen kunnen ze niet altijd carpoolen zoals eerder vermeld. Want Jan werkt in de eerste periode van 6 weken tweemaal ochtenddiensten achter elkaar en Piet draait tweemaal middagdiensten achter elkaar. Maar binnen het groter geheel hebben ze allebei aan de eindstreep wel 39,4uur gewerkt per week.  

Kijkend naar het eindresultaat zijn de vraagstukken rondom meer duurzaamheid creëren, meer productie uren en minder nachtdiensten in dit rooster verwerkt. Oftewel, het bevestigd ook dat een rooster essentieel kan zijn voor de effectiviteit en efficiëntie van een organisatie.

Mocht jouw organisatie problematiek hebben rondom het rooster en komen jullie er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met Syntro.

Vragen over capaciteitsmanagement?

Heeft u vragen over de wachtrijtheorie, of bent u benieuwd of wij u kunnen helpen bij de capaciteitsmanagement van uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!